Nastavlja se lepo druzenje sa našim gostima iz Danske u okviru projekta “Health and learning environment – from passive to active learning” i to sve pod sloganom “U zdravom telu, zdrav duh”, pa smo tako dan otpočeli divnim i poučnim prezentacijama na temu zdrave hrane, zatim je usledila diskusija na tu temu gde su učenici razmenjivali njihove navike u ishrani, slicnosti i razlike između Srbije i Danske i na kraju sve to “začinili” zdravim poslasticama! 🇩🇰❤️🇷🇸

Imali smo tu čast da prisustvujemo jednom izuzetno poučnom i inspirativnom predavanju naših gostiju iz Danske. Reč je o Suus koncept-u u teoriji i praksi. Koncept zdravog života za 21 vek. Motivacija u akademskoj sredini. Individualna Dobrobit implementacije konteksta zdravlja u akademskom okruženju. Zdrav san, ishrana i fizička aktivnost kao mehanizmi za postizanje intelektualnog razvoja. Negativnost neaktivnog načina života neverbalne komunikacije, manjak društvene svesti.

Zašto se bavimo ovim problemom: deca ne znaju benefite fizičke aktivnosti i ne uviđaju zavisnost od elektronskih uređaja.
Nadamo se da će mnogi nakon ove večeri implementirati neke od ovih aktivnosti u svoj svakodnevni život.